Business Angels – Biografii


DragosAnastasiu400x400 Business Angels - Biografii

Dragos Anastasiu


Presedintele Grupului Eurolines Romania, care reuneste cea mai mare retea de agentii de turism din tara si unul dintre cei mai importanti transportatori rutieri de persoane. Din 2011, reteaua de agentii a grupului Eurolines reprezinta brandul TUI in Romania, cel mai cunoscut jucator din piata turistica la nivel mondial iar din 2015 a intrat in industria hoteliera, prin achizitia unui resort de 4 stele in Delta Dunarii, Green Village.

Sub conducerea sa, Touring Eurolines s-a dezvoltat continuu, fiind astazi un grup de referinta in transporturi si turism din Romania. In afara granitelor tarii a dezvoltat afaceri in Germania si in Moldova. Grupul Eurolines este alcatuit astazi dintr-un numar de 22 companii.

A fost mereu implicat in activitati asociative, intai ca Presedinte al Asociatiei Carausilor Particulari (ACPR), apoi ca Presedinte al Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT), incercand, prin proiecte colective, sa ajute la evolutia industriilor reprezentate.
In prezent este Presedinte al Camerei de Comert si Industrie Romano-Germane, membru al Romanian Business Leaders , Membru al Task Force Antreprenoriat si Leader al Task Force Turism in cadrul Coalitiei Pentru Dezvoltarea Romaniei.


cristina-batlan-400x400 Business Angels - Biografii

Cristina Batlan


Director de Creatie si fondator Musette, primul pas pe care il face in cariera de antreprenor este o investitie in textile, dupa care continua cu deschiderea unei fabrici de marochinarie in Bucuresti. In 2002 si 2007 dezvolta compania prin infiintarea fabricilor de incaltaminte Musette la Bucuresti si la Husi. Deschide magazine in orasele mari din Romania – Iasi, Cluj-Napoca, Timisoara, Constanta, Oradea, Sibiu, Braila, Ploiesti si Craiova. In ultimii doi ani, familia Musette a crescut cu 30%, la aproape 600 de angajati. Calitatea produselor Musette transforma brandul intr-unul dintre cele mai apreciate din Romania, 2017 fiind al doilea an consecutiv in care Musette castiga premiul pentru cel mai bun brand romanesc, in cadrul evenimentului Elle Style Awards.
Produsele create de Cristina ajung sa fie prezentate in cadrul Fashion Week si purtate in toata lumea, la New York, Paris, Londra, Viena, Sofia, Budapesta, Tel-Aviv si Ulan-Bator.

Printre cele mai puternice femei de afaceri din Romania, Cristina a dorit sa impartaseasca din experienta, capacitatea de analiza si intuitia sa si cu tinerii antreprenori romani, in cadrul emisiunii de business Arena Leilor.

Sustine domeniul artistic prin proiectul Kube Musette, de aproape 3 ani, spatiu care gazduieste, pro-bono, expozitii ale artistilor romani contemporani, atat ale celor consacrati, dar mai ales, ale celor tineri.
Cristina sustine dezvoltarea personala, inclusiv prin demersurile pe care le face in companie, oferind angajatilor posibilitatea de a urma cursuri de limba italiana, yoga si qi gong.


FelixPatrascanu400x400 Business Angels - Biografii

Felix Patrascanu


Membru fondator si managing partner al companiei lider pe piata serviciilor de curierat rapid din Romania, FAN Courier, infiintata in 1998. Compania cu capital integral romanesc deserveste cei peste 40.000 de clienti, majoritatea persoane juridice, cu ajutorul unei echipe formate din peste 5.250 de colaboratori si a unei flote auto proprii de peste 3.200 de autovehicule.
FAN Courier a fost desemnata ca fiind Superbrandul anului 2016, ocupand primul loc in Top 15 Superbrands.
Felix Patrascanu este membru fondator al Asociatiei Operatorilor de Curierat din Romania (AOCR), membru in board-ul de conducere al Romanian Business Leaders (RBL – organizatie apolitica, neguvernamentala si non-profit, ce are ca obiectiv dezvoltarea unei platforme de actiune si implicare sociala pentru lideri in mediul privat) si coautor al “Ghidului Practic pentru Antreprenori”, prima lucrare colectiva despre antreprenoriat redactata de oameni de afaceri din Romania.
Proiecte in care este implicat activ:
1. RePatriot – un proiect de repatriere prin antreprenoriat adresat romanilor din Diaspora, prin care se atrage atentia asupra rolului activ pe care Diaspora il poate juca in dezvoltarea economica a Romaniei.
2. VreauSaFiuAntreprenor (VSFA) – o caravana nationala de antreprenoriat, proiect creat de antreprenorii de azi pentru antreprenorii de maine ai Romaniei.
3. Mentoria – 12 sedinte lunare one-to-one sau e-mentoring, in care antreprenori sau intraprenori ofera sfaturi practice din experienta personala.


MariusStefan400x400w Business Angels - Biografii

Marius Stefan


Antreprenor in serie si pasionat de invatare continua. Dupa ce a absolvit programul MBA al Robert H. Smith School of Business al University of Maryland, s-a intors in tara si a dezvoltat mai multe afaceri in retail, advertising si servicii. Cea mai mare parte a timpului o dedica Autonom (www.autonom.ro). Compania a fost pornita ca un proiect in 2006 si a crescut cu 2 cifre in fiecare an de la infiintare. In acest moment este cea mai mare firma de inchirieri de masini din Romania, cu 41 de agentii in 30 de orase si o flota de peste 3.500 de masini.

Sistemul nostru de management este bazat pe valori si pe autonomie. Autonom este o organizatie care invata si incurajeaza dezvoltarea personala continua a tuturor colegilor. Ca urmare a acestor eforturi, Autonom este singura companie cu actionariat romanesc care a primit premiul de Best Employer (Aon Hewitt) timp de trei ani la rand (2014, 2015, respectiv 2016).

Marius a fost desemnat in 2015 Antreprenorul Anului atat de catre Wall-Street.ro, cat si de Business Days. Incercand sa faca o schimbare in sistemul de educatie, Marius a fondat in 2012 Fundatia Autonom si este membru activ al bordului Teach for Romania.


OvidiuSandor400x400 Business Angels - Biografii

Ovidiu Sandor


Ovidiu Sandor este unul dintre cei mai importanti antreprenori si oameni de afaceri din Timisoara, cunoscut in principal pentru investitiile in domeniul imobiliar, cum sunt City Business Centre din Timisoara si The Office din Cluj-Napoca.

De curand a facut, prin intermediul companiei sale Mulberry Development, o noua investitie in ISHO, proiect imobiliar inovativ din centrul municipiului Timisoara ce va cuprinde 1200 de apartamente si peste 50.000 mp de spatii de birouri, ​precum și restaurante, terase, after-school, propriul debarcarder și stație de vaporetto, facilități sportive și diverse funcții comerciale, redesenand astfel spatiul urban contemporan.

Ovidiu este de asemenea investitor in doua start-up-uri din domeniul IT.


VoicuOprean400x400 Business Angels - Biografii

Voicu Oprean


Unul dintre cei mai importanti antreprenori din Cluj-Napoca, Voicu Oprean a fondat in 1998 una dintre primele companii de software din oras, Arobs Transilvania Software.
Acum, in birourile din Romania si din alte cinci tari lucreaza peste 750 de angajati, deservind clienti din patru continente cu produsele inovative si serviciile software oferite, iar cifra de afaceri a firmei a depasit 25 milioane de euro.
Antreprenorul clujean sustine businessul inovativ si asigura suport si sprijin celor care vor sa se implice in zona de inovatie in business.
Este unul dintre initiatorii clusterului IT din Cluj si unul dintre fondatorii Risky Business, un fond de investitii local creat de antreprenori clujeni, cu scopul de a descoperi idei si fondatori in care merita sa investeasca.
In biblioteca lui stau foarte bine la un loc carti de teorie economica ale unori autori de Premiu Nobel, carti despre relatii si inteligenta emotionala, despre leadership sau despre ce face internetul creierelor noastre. Adevarata inovatie, crede, este cea care iti schimba complet perspectiva, care te scoate din zona de confort. Isi invata copiii sa nu ia nimic de bun – ”question everything, asta le spun” – si colaboratorii sa isi asume riscul de a gresi incercând lucruri noi.